Deze prachtige bloembol komt van oorsprong uit het Amerikaanse continent.

Het woord Camassia komt uit het Indiaanse ‘camass’ of ‘quamash’.

De geroosterde bol van Camassia quamash was een belangrijke voedselbron voor de oorspronkelijke bevolking van Amerika. (let op, de commerciële soorten van vandaag de dag zijn niet voor consumptie geschikt).

Volgens de overleving redde een indianenvrouw genaamd Sacajawea 2 Amerikaanse pioniers van de hongersdood door ze Camassia bollen te laten eten.

De Camassia is heel makkelijk te kweken.
Deze plant kan een meter hoog worden en bloeit tijdens de late lente met een aar die tot 100 blauwe bloemen kan bevatten.

Plant de bollen zo’n 10 cm diep, en 15 cm van elkaar. Ze kunnen blijven staan voor verwildering.

De Camassia is een sterke en betrouwbare plant die elk jaar trouw en enthousiast terugkomt en zich zelfs flink vermeerderd als je hem met rust laat.
Hoewel ze een voorkeur hebben voor vochtige grond, houden ze niet van natte voeten en moet ook wintervocht vermeden worden.
Vermeerderen kan door delen van de bollen in de nazomer.

Leuk in de vaste plantenborder vooral in combinatie met groene varens, grassen of Hosta’s. Mag op een zonnige plaats, maar een beetje schaduw vinden ze niet erg, zeker niet als het een te warme plaats is.

Kortom, wie voorjaarsbloeiende bloembollen wil aanplanten in de tuin doet er goed aan ook eens Camassia te overwegen en op het boodschappenlijstje te plaatsen.
Niet alleen omwille van de decoratieve bloemen maar vooral ook omdat dit bolgewas bloeit in een periode dat het voorjaar al een flink stuk is gevorderd.
Met Camassia maak je de brug tussen het vroege en late voorjaar.

Onderhoud :
Eens geplant niet meer aan komen. Na de bloeiperiode mag u de verwelkte bloemen wegnemen, maar laat de bladeren staan. Hiermee kunnen ze hun reserves aanvullen voor het komende jaar. Einde juni, als het blad verwelkt is, kan het dan afknippen.

Beschikbare soorten in ons assortiment:

Camassia leichtlinii Alba

Piramidevormig bloemenscherm met roomwitte bloemen. Groeit elk jaar aan.

Camassia leichtlinii Caerulea

Mooie stervormige blauwe bloemen. Groeit elk jaar aan.

Shop vandaag online bij Alkemade Bloembollen je favoriete camassia online